24 Eylül 2010 Cuma

Zeynep kreşte...

Hayatımızda yepyeni bir dönem başladı.Zeynep kreşe başladı ve nasıl olduğunu anlamadan iki haftayı geçirdik.Artık sabahları birlikte evden çıkıp,elele, gölge kapmaca oynayarak kreşe gidiyoruz.Beni öpücüklere boğarak uğurluyor,akşam biraz naz yaparak ama yine öpücüklerle sevinçle karşılıyor:)
İlk hafta sabah bırakıp öğlen aldım.Özellikle ilk iki gün kolay değildi.Sınıfa birlikte girdik,kucağımda oturdu,kısa süre için bile olsa çıkmama izin vermedi.Üçüncü günden itibaren öğretmen bizi almadı,sınıfın kapısında bıraktık.Sabah kalktığı andan itibaren ağladı ve zorla gitti öğretmenin kucağına.Gözlem camından sınıfa girdiğinde ağlamasının sadece 5 dk. sürdüğünü,keyifle oyuna karıştığını görünce biraz rahatlayarak çıksam da ilk hafta moralim çok bozuldu,hiç alışamayacağını düşündüm.
Araya haftasonu tatili girince ikinci haftaya biraz tedirgin başladım.İkinci hafta kreşte kalma süreleri uzadı.Öğlen uykusundan kalkıp ikindi kahvaltısını yaptıktan sonra 4'te aldım.Ama Zeynep beni çok şaşırtarak,ilk haftayla hiç ilgisi olmayan bir uyum gösterdi.Sabah keyifle gitti,gün içinde yaptığım görüşmelerde gayet iyi olduğu haberlerini aldım.Aslında Zeynep girdiği her ortamı önce uzun uzun gözlemleyen,güven duyunca kendiliğinden katılan bir çocuktur.Kreş için de böyle bir süreç olacağını biliyordum ama o güveni duyup alışma sürecini biraz daha geç bekliyordum. Yine de dinlediğim kreş hikayelerinden sonra önümüzdeki günler için sürprizlere hazırlıklıyım:)
Zeynep'in kreşe başlamasıyla birlikte, haftaiçi anneannede,haftasonu evimizde geçen göçebe hayatımızda sona erdi.Artık anne-kız birbirimizi sonsuz severek,güvenerek,destek olarak iki kişilik yepyeni bir hayata başladık.Mutlu ama en çok huzurlu...

15 yorum:

AYÇA dedi ki...

Neslihancim ne kadar sevindim kreşi sevmesine :) yeni düzen kurmak, ona alışmak zor olsa da bir sekilde herseye alışıyor insan. En azından göçebe hayattan yerleşik düzene geçmeniz çok iyi olmuş...Öpüyorum sizi....

KEO dedi ki...

hadi bakalım hayırlı olsun minik Zeynep'e ve sana annesi.benzer deneyimleri yaşıyoruz biz de bu sıralar...sevgiler

gezicini dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun. darısı başımıza!
sevgiler
gorki

elif ada dedi ki...

Çok özledim ben bu güzel prensesi... Tabii annesini de...

Eko Anne dedi ki...

Çok sevindim. Zeynep de buyuk bir cocuk oldu sonunda. Maceralarını dort gozle bekliyorum.. ozledik sizi..

elif dedi ki...

kreş hayatınz hayırlı olsun.minik kuzu ve size mutlu huzurlu sağlıklı günler diliyorum.
sevgiler.

ZeyNes dedi ki...

elif çok teşekkür ederiz.

ZeyNes dedi ki...

Esracım bizde sizi çok özledik,azıcık daha toparlanın diye beklemedeyiz:)

ZeyNes dedi ki...

Umur'cum bizde sizi çok özledik.Zeynep'te Ada'yı ve seni sayıklıyor...

ZeyNes dedi ki...

Görkemcim daha 2 hafta oldu ama yaşıtlarıyla birlikte olması bile çok büyük artılar katıyor.Sevgiler...

ZeyNes dedi ki...

Özgür size de hayırlı olsun...bizden de sevgiler:)

ZeyNes dedi ki...

Ayçacım kokrtuğum gibi olmadı gerçekten:) Sevgiler,bizde öpüyoruz...

meldi dedi ki...

Neslihancım çok sevindim çabuk uyum sağlamanıza. Yeni düzeninizde çok mutl uolursunuz inşallah.

ZeyNes dedi ki...

Melekcim gerçekten korktuğum gibi olmadı.Teşekkürler güzel dileklerin için, sevgiler:)

Burcu dedi ki...

Zeynep ben bu yazıyı yeni gördüm nasıl kaçmış gözümden anlamadım. hayırlı uğurlu olsun. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. ikinizin de bu yeni hayatında mutluluklar ama en çok da huzur diliyorum. Çok tatlı bir anne-kızsınız siz..

Yorum Gönder