3 Ağustos 2009 Pazartesi

Zeynep & Ada @ Mini-Town

Sevgili Umur ve Ada'yla çok eğlenceli bir cumartesi günü geçirdik. Öyle ki saatlerin nasıl geçtiğini bile anlamadık ve kızların uyku saatleri gelince eve dönmeyi akıl edebildik. Bize kalsa sabahı ederdik herhalde değil mi Umur:=)
Birkaç gün süren nereye gidelim konulu mail trafiğinden sonra Mini-Town'da karar kıldık. Pişman da olmadık. Çünkü bütün anneler bilir ki, çocuklarla biryere gitmeden önce düşündüğümüz bir sürü ayrıntı,aradığımız özellik var rahat edebilmek için. Mini-Town'u Ada'nın bloğunda ve Bebekle Gidilecek Mekanlar bloğunda Umur çok güzel anlatmış. Resimler de kızların ne kadar çok eğlendiklerini anlatmıyor mu?
Mini-Town'a çocuklardan önce bizim bayılmamız hatta sevindirik olmamız ve hatta Umur'un çocuklardan önce oyuncakların başına geçmesi, Ada'nın 3 defa annesini alt değiştirmeye götürmesiyle kendi rekorunu kırması, kızların o kadar oyuncak- müzik aleti-aktivite içinde gözetmen ablanın bileziklerine, küpelerine takmaları ve hatta paylaşamayıp seslerini yükseltmeleri, temiz-titiz su damlasının ıslak mendillerle bir güzel sihirli aynaları temizlemesi, Zeynep'in 1 saat boyunca bana pek pas vermeyerek gözetmen ablasının peşinde dolanması, gitmek istediği yere O'nun elinden tutarak giderek ve ilk defa bir yabancıya bu yakınlığı göstererek beni şaşkınlık ve sevinç/üzüntü karışımı bir duygu içerisinde bırakması....günün unutulmazlarıydı.
Mini-Town'da oyun için süremiz dolunca hızını alamayan muhteşem dörtlü olarak kendimizi Galleria'da bulduk. Umur'un dahice planıyla alışveriş arabalarından birinin konforlu hale getirip kızları oturttuk ama saltanatları kısa sürdü ne yazık ki... Zemin katta bulunan oyun merkezinden de uzunnncaaaaa bir süre çıkamadık. Sevgili arkadaşım Umur minyon olmasının da avantajını kullanarak, kızları da bahane ederek top havuzunda bir güzel tırmandı, oynadı, kaydı:=) (bkz: file arkasındaki resimler)
Sonrasında kızlar kısa bir süre içinde olsa bize oturma ve birşeyler içme fırsatı verdiler. Zamanla bu süre artar umarım...
Günü yorulmuş ama çok eğlenmiş olarak noktaladık. Öyle ki Zeynep belki de ilk defa birkaç saat kesintisiz uyudu.

11 yorum:

Güneş dedi ki...

Ne güzel zaman geçirmişiniz. Yorulunca hemen uyuyuda veriyorlar, o zamanda keyif mi yapacan iş mi dimi ama :)

ZeyNes dedi ki...

Haklısın Güneş...zaten onlar yorulurken bizi de yoruyorlar,en iyisi yanlarına kıvrılıvermek değil mi:)

SInem Sağdıç Arpak dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız :) Mini Towna biz de gidiyoruz. Evimize çok yakın, güzel bir yer gerçekten çocuklar için ama ne yalan söyliim bana kreşten farksız geliyor. Yani mikrop açısından her gidişimde biraz tedirgin olmuyor değilim o yüzden çok sık gitmemeye çalışıyoruz.
Yorulma kısmına gelince bizde ters tepki yapıyor:) Fazla yorulunca Arda uykuya geçişte baya bir zorlanıyor..

elif ada dedi ki...

Karizmam yerle bir olmuş... Bunlar da mı gelecekti başıma...
Olsun çok güzel vakit geçirdik ya önemli olan o. Ama ne kadar güzel saklambaç oynadığımız unutulmuş.
Bize böyle güzel bir gün yaşattığınız için ikinize de kucak dolusu sevgiler...
Umur & Ada

ZeyNes dedi ki...

Sinemcim Zeynep yaklaşık 1 sene sonra kreşe başlayacak.Ben biraz rahat olmaya çalışıyorum mikroplar konusunda.Yorulma ve uyku ilişkisi saatini kaçırırsak bizde de tersine işliyor.
Aaaa..evet saklambaçı nasıl unutmuşum!Bizden de sevgiler,öpücükler:)

sule_bilge dedi ki...

ne güzel.hele kışın çok rahat edersiniz.büyük şehrin avantajları.biz kış gelirse napcaz diye düşünüyoruz şimdiden.bu gittiğiniz yerin mini versiyonu var gerçi burda da :D ha bu arada burası Erzincan.
sahi siz hava güzel niye kapalı mekan tercih ettiniz?

ZeyNes dedi ki...

Hava çok sıcaktı canım bir de kışa yatırım yapıyoruz, şimdiden mekanları belirleyelim de :)

durununannesi dedi ki...

Ohh Ne güzel bir gün geçirmişsiniz.İnşallah neşeniz ve keyfiniz hergeçen gün artar...
Son zamanlarda çocuklar için ne güzel yerler açıldı.Parklar arttı ve yenilendi.Her restoran ya da avm çocuklara özel bir yer ayırıyor.Sosyalleşmek,eğlenmek daha kolay oluyor.
Yada hep öyleydi de,çocuklu olduktan sonra ben dikkat etmeye başladım:)

ZeyNes dedi ki...

Bigecim bence bu kadar değildi çocuklar için ve çocuk dostu mekanlar.Ama olması da lazım.Siz de deneyin derim Mini-Town'u hatta hep birlikte gidelim:=)

sule_bilge dedi ki...

koku köşesi varmış burada.anlatabilir misin nasıl bişey?
ty in advance :D

ZeyNes dedi ki...

Kızlar şimdilik çok fazla ilgilenmediler bu köşeyle ama bizim çok hoşumuza gitti.Limon,portakal,hindistancevizi,çikolata ve şeftali resimlerinin bulunduğu beş farklı renkte kutu ve her kutunun içinde bir çubuk var.Çubuklar içinde bulundukları kutunun üzerindeki meyve vb gibi kokuyor.Ada'nın bloğunda Umur'un çektiği bir fotoğrafı var görmek istersen...

Yorum Gönder