28 Temmuz 2009 Salı

Şımarık mı yaramaz mı ???

Zeynep'in resimlerinde uslu, sakin, melek gibi görüntüsüne sakın kanmayın. Çünkü sadece öyle görünüyor!!! Bu aralar bakışlarının pek saf ve masum olduğunu söyleyemeyeceğim.

-Şimdi nereyi dağıtsam? Hangi çekmeceyi açsam?
-Şu kumandaları alıp kaçayım!
-Çatal-kaşık kullanmakta neymiş, parmaklarımla yerim güzelce, sonra da bir güzel koltuklara silerim ellerimi?
-Banyo kapısını açık bırakmışlar, yaşasınnnnn!!!!
-Elime geçen herşey balkondan aşağıya, hopppppp...

Sürekli bir cinlik ve muzurluk peşinde. Yakalayabilene aşkolsun. Evde ki herşey mutlaka elinden geçecek. Boyu yetmezse tırmanacak. Dur! Hayır! Yapma! sözcükleri ne kadar çok fazla kullanmak istemesem de çıkıyor ağzımdan. Herşeyi merak ediyor, dokunmak istiyor. Artık alışverişe Zeynep'le gitmek büyük cesaret istiyor.... Kendi boyunda raflarda ne varsa aşağıya!!! Çok şikayetçi olduğum çıkmasın bu yazdıklarımdan, oldum olası hareketli,yaramaz,muzur bir çocuğum olsun istemişimdir. Sadece bu yaşlarda çocuğu olan bütün diğer anneler gibi yoruluyorum, ama çok da eğleniyorum:) Tek korkum ince sınırları çizememek ve şımarık bir çocuk sahibi olmak!
Dün akşam babacığımın ve kızımın birtanecik dedesinin 56. doğumgününü kutladık.Hasta olduğundan çok keyifli değildi babam:( Yine de pastamızı kestik,hediyemizi verdik! Tabii bizim afacan pastayı görünce çıldırdı, herkesten önce parmaklarıyla bir güzel tadına baktı. (pastamız benim imalatımdır :) Sonra da dedişkoya hediye alınan mp3 player'ı ele geçirmek için büyük mücadeleler verdi. Hediyenin paketi, kutusuyla da yetinmedi. Kendini yerlere attı, tepindi...

Canım babama Allah herşeyden önce sağlık versin...Daha uzun yıllar başımızda olsun:)

10 yorum:

elif ada dedi ki...

Şımarıklık da yakışır bu kıza yaramazlık da. Zaten o kırmızı elbiseyle bir içim su olmuş. Bak şimdi nasıl özledik biz sizi. Bu arada babana nice uzun, sağlıklı yıllar diliyoruz Neslihancığım. Sevgiler...
Umur & Ada

Eko Anne dedi ki...

Bence Zeynep şımarık da değil, yaramaz da. O yaştaki çok normal, hareketli, keşfetmeye açlığı olan, bi de bi de maşallah çok tatlı bi çocuk..:)

ZeyNes dedi ki...

Esra teşekkürler yorumun için!Şımarık,laf-söz dinlemeyen,yerlere atıp tepinen çocuklardan olacak diye korkuyorum bazen.Ela'yi öperiz:)
Canım Umurcum,biz de çok özledik.Babam için dileklerine teşekkür ederiz.Ada'mı öp benim için güzel gözlerinden.

limonluturta dedi ki...

Neslihancığım,
Mavişim dünyayı başka nasıl keşfedecek söyler misin? Senin kızının şımarık olması mümkün değil. Ben eminim her şeyi tatlılıkla öğretirsin ve benim akıllı bıdığım da hemen öğrenir. Arada bir marketlerde eğlenmeye de kimse ses çıkarmaz herhalde:)
Babacığına çok geçmiş olsun. Sağlıklı, huzurlu nice yaşlarda hep birlikte olmanız dileğiyle seni ve mavişimi çok öperim.
ç.

sule_bilge dedi ki...

15,5 aylık ve aynı şekilde herşeyi keşfetmeye çalışan, hayır deyince inadına yapan :d , balkondan bişeyler atmayı da 2 gündür beceren bir bebek annesi olarak benzer endişeleri yaşıyorum ben de.
Acaba çok mu şımartıyoruz,ya başedemez olursak...
Okulda da yeni nesille yakından haşır neşir olduğum için bi tane de ben mi yaratıyorum diyorum bazen...

ZeyNes dedi ki...

Çiğdemcim sağol yorumun için...Bu aralar pek bir coştu benim kuzu da:)
Bilge bebeğin annesi,hoşgeldin!Balkondan atmalar başladıysa kaybettiğin herşeyi aşağılarda ara bence:)Insallah çocuklarımız nerede duracaklarını bilen,saygılı,sevgi dolu insanlar olur.

durununannesi dedi ki...

Sanırım bu miniklerin etrafı keşfedene ve meraklarını giderene kadar yaptıkları,davranışları hep aynı süreçten oluşuyor:)Bende hevesini alsın(daha cazip olmasın) diye evde sınır koymuyorum.Yoksa papaz oluyoruz,hırçınlaşıyor.
Bu davranışların yeni tanımaya başladıkları dünyayı meraktan olduğunu düşünüyor,Şımarıklığı aklıma bile getirmiyorum:)
Babanıza sevdikleriyle ve sevenleriyle sağlıklı,mutlu ve huzurlu uzun yıllar diliyorum...
Zeynep'i de kocaman öpüyorum...

ZeyNes dedi ki...

Bige'cim o merak hiç bitmeyeck galiba:) bitmesin de zaten,yaramazlıkları, muzurlukları da bitmesin. Onlar sağlıklı ve mutlu çocuklar olsunlar da...Duru'yu öperim

Güneş dedi ki...

çok tatlı pastanın yanında canım benim ya :) pastanın tarif,nide isteriz o zaman :)
Begümde reyonlarda katlanan herşeyi yere atmaya bayılıyor sonra bir kaçısı var o kadar tatlı ki :)

ZeyNes dedi ki...

Güneşcim pasta akşam 6 buçukta eve gelip, 7 buçuğa kadar kuzusunu eğlendiren anne tarafından 9 bucukta gelen dedeye yetiştirilmiştir:)yani uyduruktur,hazır pasta kekinin içine hazır pasta kreması ve üzerine hazır çiko sosla yapılmıştır:)
Begüm'de bizden demek, gözümde canlandı, çok güldüm...

Yorum Gönder