20 Temmuz 2009 Pazartesi

Pazar-ertesi ???

Zeynep'ten önce, pazartesi günü güle oynaya işe gelen, burada dinleniyoruz diyen hatunları hiç anlayamazdım. Cuma günü de izinli olunca, koşturmayla geçen üç günün sonunda -yarın işe gideceğim, ne güzel- diye düşünürken yakaladım kendimi..tabii beraberinde bir suçluluk duygusu:( Dışarıda halledilmesi gereken işler, temizlenmesi gereken bir ev, yapılması gereken yığınla ütü, yemek, çalışılması gereken bir kurum içi sınav (sadece 1 hafta kaldı :( , enerjisinin ve merak duygusunun doruğunda ilgi bekleyen 1.5 yaşında bir çocuk...derken dün akşam çok yorgun olduğumu hissettim ilk defa! Hiçbir şeye yetemiyorum, çocuğuma vakit ayıramıyorum, niye diğer süper anneler gibi olamıyorum diye düşünceler beynimi kemirdi durdu.
Bu sabah masamda çayıma takıldı gözüm, sadece işyerinde sıcak çay içebildiğimi, hafta içi öğlen yemeklerini soğutmadan sakin bir biçimde yiyebildiğimi düşündüm. Yine kızdı diğer yanım. Ama işin çok olmadığı, sessiz sakin bir pazartesi sabahı çayımı içip, tostumu yemek, gazetelere gözatmak iyi geldi.
Haftasonları çoğu zaman, evde yapılması gerekenleri gözüm görmeden sadece Zeynep'e vakit ayırmaya çalışıyorum. Ama sonuçta ne kadar ertelense de yapılması gerekenler yine beni bekliyor. Dün ben odasını temizlemeye çalışırken peşimde dolanıp duran kuzum deterjanlı kovaya ellerini sokunca biraz sesimi yükselttim, şaşırıp kalan yavrumun iki dudağını büzmesi gözümün önünden gitmiyor.
Zeynoşun sağ gözünde ufak bir kızarıklık vardı akşam, biraz korkuttu beni..Sormak için aradım annemi biraz önce, yavrumun sesini duyunca da şimdiden içim sızladı, nasıl özledim.
Şartlar başka olsaydı, çalışmam gerekmeseydi kararım ne olurdu, bunu da bilmiyorum. Benim için karmakarışık duygularla başladı bu hafta......
Not : Resimler 2 hafta önce Ankara Üniversitesi kampüsü içinde Akademi Cafe'de yaptığımız Ankara'lı bebekler ve anneleri buluşmasından...Tembellik edip yazamadım bir türlü

15 yorum:

Hülya dedi ki...

bu şekercik benim kızıma çok benziyor...yazdıklarında aynen benim yaşadıklarım sanki...zaten en iyi bizler anlarız birbirimizi değilmi...
bende Ankaralı anne olarak sizlerle tanışmayı cok istiorum...Burcucum bu buluşmaya beni de çağırmıştı ama gelememiştim...İnşallah bir dahasında bizde oluruz....sevgiyle kalın Mutlu kalın...

ZeyNes dedi ki...

Hülyacım bende benzetiyorum Ayşenaz ve Zeynep'i.En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Eko Anne dedi ki...

Neslihan;
Yaşadıkların yeryüzünde milyonlarca çalışan annenin yaşadıkları ile aynı. Sen elinden geleni yapıyorsun. Kendine vakit ayırmak da hakkın. Bence uzak oldugunda cayının, gazetenin, bir yetiskin sohbetinin de tadını sucluluk duymadan cıkar. Ben öyle yapıyorum. Eve gittiğimde de enerjimi daha rahat verebiliyorum kızıma.. Unutma sen önce bir kadınsın. Kızına da herseyin en guzelini vermeye calısıyorsun.

durununannesi dedi ki...

Ben malesef çalışmayan annelerdenim.Malesef diyorum çünkü çalışan annelerin çocuklarının daha sosyal olduğunu okudum bir yerde ve katılıyorum.Tüm gün evde olmama rağmen ne yaparsam yapayım hiçbirşeye yetişemiyorum.Ev kalkmış gidiyor ben Duru'yla oyun oynuyorum:)Aman giydireyim,aman temizleyeyim,aman yedireyim derken tüm gün su bile içemiyorum.Siz herşeyi onun için yapıyorsunuz bence içinizi ferah tutun.
Şimdi severek çalışabileceğim bir işim olsa çalışır mıydım,evet:)
sevgiler

ZeyNes dedi ki...

Esra çok haklısın. Sabah sabah biraz karamsar yazmışım...
Bigecim umarım doğru zamanda severek çalışabileceğin bir işin olur.
Sevgiler

Sermin dedi ki...

neslihancım kimse süper anne olamaz. sen benc eiyi bir annesin ki onu arkadaşlarıyla buluştutup oynaytıyor, onun için vaktinden çalıp blogunda günlük tutuyor, kendi hayatınan pekçok şeyden ödün veriyorsun. eminim ki çok iyi bir annesin. zaten belli ki zeynep çok mutlu bir çocuk.

ZeyNes dedi ki...

Sermincim teşekkür ederim.Sabah keyifsiz ve yorgundum biraz galiba...

meldi dedi ki...

Calısan annelerin kriz dönemleri tutuyor boyle banada sık sık olur ama geçer ama şartlar değiştiğinde evde olmak istediğime eminim o günleri bekliyorum.

Limonlu Turta dedi ki...

Tatlım süper anne diye bir şey yok. Hiiiç kendini kasma. Ben de uzun yıllar çalışmış bir kadın olarak çalışan anne olmayı tercih ederdim. Çocuk odaklı bir hayattan arada sırada sıyrılabilmenin en iyi yolu işe gitmektir bence. Gördüğüm en iyi annelerdensin ve üstelik çok tatlı bir arkadaşsın. Seni ve Mavişimi yanaklarınızdan öperim.
ç.

Güneş dedi ki...

Merhaba yorumunuz için çok teşekkürler.
Zeynep çok tatlı maşallah.
Sanırım çalışan Anneler olarak hep aynı duygu karmaşacası içerindeyiz, ama şunuda unutmamak gerekir çoğu evde oturan Annelere göre daha kaliteli zamanlara fırsat yaratabiliyoruz. :)
Sevgiler.

Özden dedi ki...

Tüm çalışan annelerde sanırım dönemsel olarak:) böyle ataklar oluyor. Kızın belli ki çok mutlu ve her açıdan sağlıklı bir bebek...Her ne yapıyorsan devam et:)))Sevgiler

Aslıhan Çağlak dedi ki...

işten koşa koşa gelip kızınla kucaklaşıp, sonra zeynep sıkılmıştır diye parka gidiyorsun bel ağrına rağman... (ben bazen tembellik edip kaçıyorum yanınızdan)
ee haftasonları yine zeynoşla hepp gezmece. zeynep yeni şeyler keşfetsin, vs. diye... Bence, kendi şartlarında yapabileceğinin en iyisini yapıyorsun canım ablacımm...

ZeyNes dedi ki...

Özden cok haklısın...Dönemseldi galiba,geçti şimdilik.Bizden de sevgiler :)

Filiz Morkoç dedi ki...

Ben de çalışmaya başlayalı 1,5 ay kadar oldu ve geçen cuma çalışmayıp, 3 gün evde kalınca pazartesi günü aynen birebir yazdıklarını hissettim. öyle iyi anlaıyorum ki seni..

ZeyNes dedi ki...

Filiz demek sende işe gelip dinlenenler kervanına katıldın,hayırlı olsun :)

Yorum Gönder