9 Temmuz 2009 Perşembe

17. ay biterken

Dün 17 ayını tamamladın. Kaç yaşındasın diye sorduğumuzda bir elinin işaret parmağıyla 1 diğeriyle buçuk yapıyorsun:) Meşhur 2 yaşa yaklaştığının sinyallerini vermeye başladın. Birşeyi yapmak ya da bazen yapmamak istediğin zaman çığlıklar atıyorsun bazen de kendini ısırıyorsun. Mümkün olduğunca sakin, sabırlı olup görmemeye, duymamaya çalışıyorum. Ama genel olarak uyumlu, neşeli bir çocuksun. Evet artık çocuk diyoruz sana maviş kızım.
Zamanla azalacağını düşündüğüm meme bağımlılığın bu dönem inanılmaz arttı. Zaman zaman -ya bırakamazsak! diye korksam da bugüne kadar annesini emen hiçbir yetişkin görmemiş olmam rahatlatıyor:) İtiraf edeyim bu aralar zorlanmaya başladım. Hala geceleri -meme diyerek uyanıyorsun ve azı dişlerini çıkardığın şu dönemde bu uyanmalar o kadar sıklaştı ki...Bebeklerini gece beslenmesine alıştırmayan ve kesintisiz uyumayı öğreten annelere hayranlık duyuyorum ama ben beceremedim tatlım. Sana kendi kendine uyumayı da öğretemedim. Ya memede uyuyakalıyorsun ya da ayağımda sallıyorum :=(
Bezle ilgili rahatsızlık yaşamaya başladın. Sürekli çekiştirerek çıkartmaya çalışıyorsun. Çişini ya da kakanı yaptıktan sonra gelip gösteriyorsun. Eğer sabah lazımlığa oturtursam çişini yapıyorsun ama daha rahat edebileceğin birşey bulmam lazım. Çok sevmedin çünkü daha önce aldığımı...Bunlar insanlık için küçük ama bizim için çok büyük adımlar bebeğim :=)
Duyduğu, gördüğü herşeyi taklit eden bir papağan oldun. Geçen gün niye sesin çıkmıyor diye yanına geldiğimde gördüğüm manzarayı keşke fotoğraflayabilseydim; çekmeceden epilatörü almışsın, bir güzel yere oturmuşsun, bacağına sürüyordun. Heryere, herşeye ulaşıyorsun. Artık çok dikkatli olmamız gerek.
Kelime dağarcığına en son -udaci (hurdacıııııııı) eklendi. Dudaklarını büzüştüre büzüştüre -udacii deyişin öyle tatlı ki...Geçenlerde gittiğimiz sünnet düğününde nasıl oynadığını sorduğumuzda hemen ellerini kaldırıp başlıyorsun oynamaya. Zaten sana kapı gıcırtısı olsa yeter, müziğe ve dansa ilgin çok sevindiriyor. Ezan sesi duyduğunda ellerini açıp dua okuyormuş gibi yapman ve sonra da amin demeni de (tabii ki anneanne tarafından öğretildi) unutmamak adına not düşüyorum.
Güzel kızım, hayat seninle çok güzel...bugüne kadar taşıdığım en güzel sıfat senin annen olmak !!!!

3 yorum:

elif ada dedi ki...

İyi ki dogdun, iyi ki seninle ve annenle tanıstık Zeynepcigim. Nice nice aylara...
Hep mutlu ol, gozlerin hep mutlulukla ısıldasın...
Sevgiler
Umur & Ada

Hülya dedi ki...

nice mutlu mutlu aylar yıllar olsun...Güzel zeynep kızın güzel bahtı olsun İnşallah...belli ki çok çok akıllı olan bu güzel prenses aklı ile yaşasın Maşallah ona...sevgiyle mutlu kalın...

durununannesi dedi ki...

Kocaman maşallah Zeynep'e.Ömrü uzun,şansı bol olsun.Daha nice güzel ayları ve yılları olsun...

Yorum Gönder