13 Nisan 2010 Salı

Üç Küçük Kuzucuk

Pembe Kurbağa Tiyatrosu'nun sezonun son oyununu oynacağını öğrenince, pazar sabahı kargalar bile kahvaltısını yapmadan yollara düştük. Zeynep güneş gözlükleri, mikili tacıyla benden önce hazırdı. Güzel bir anne-kız kahvaltısından sonra programımızı "Üç Küçük Kuzucuk" adlı oyun olarak belirledik. Özellikle 3 yaş ve öncesi için benzer başka bir oyun var mı bilmiyorum. Ama 2 ayda bir değişen bu oyunu merakla izleyen, belki daha yürüyemeyen, konuşamayan, yaşında bile olmayan bebekleri görünce daha önce neden keşfetmedim diye üzüldüm. Orada izlediğimiz ikinci oyundu. Zeynep özellikle danslı,müzikli oyunları keyifle,çoğu zaman gözünü bile kırpmadan izlemesine rağmen, "Ponpon Kuyruğun Pastası" nı kucağımda, kapının önünde, mızıldanarak, göz ucuyla izlemişti. Geç kaldığımız için, salona girdiğimiz an ışıklar kapanıp oyun başlayınca, bir de nereye otursak paniği yaşayınca, ortamlara alışmak için ön hazırlığa ve biraz zamana ihtiyaç duyan Zeynoş çok huzursuzlanmıştı. Bu defa yarım saat önce salondaydık. Artık hemen her haftasonunu "Kızlar Çetesi"yle birlikte geçirdiğimizden, yolda ve içeri girer girmez, Ada, Miya ve Sel'i sordu defalarca. Sezonun son oyunu olması nedeniyle çok kalabalıktı salon ve 3 yaşın oldukça üzerinde çocuklar da vardı. Onların oyuna katılımları daha farklı olunca ufak kuzucuklara biraz haksızlık gibi geldi. Zeynep "Üç Küçük Kuzucuk" u dikkatle ve keyifle izledi. Oyun sonunda gayet mutlu dans etti. Kuzucuklar gibi bizde kapı çalınca açmadan önce soruyoruz artık; - Kim o? Kim o? Kimsin kimsin sen? Bu aralar uykudan önce, üç küçük "kuzucuk, anneleri ve kurabiye canavarı kurt" masalını anlatıyoruz:)

4 yorum:

ayşegül dedi ki...

ay çok kıskandım sizi ben kızımı daha tiyatroya götüremedim demek yürüyemeyen bebekler bile vardı bravo valla annelerine.
zeynebin dikkatle izlemeside çok güzel benim kızım nasıl tepki verir bilemiyorum.En kısa zamanda bizde gidelim bakalım :)

Efsun dedi ki...

Neslihan merhaba,bak buradada bulustuk:) Zeynep'in kulaklar sahane:) Görüselim bundan sonra oldumu:) Sevgiler

Özden dedi ki...

Neslihancım valla bravo Zeynep'e...Ben de kulaklara bayıldım:)

Yelish dedi ki...

Tiyatroya gidecegimiz gunleri iple cekiyorum
Bu arada eski blogumu gordum listede(CANIMS) icim sizladi , arada yazmak lazim canims'a dedim kendi kendime.

Yorum Gönder