21 Nisan 2010 Çarşamba

Mektup Arkadaşlarımıza...

Montessori Eğitimi Mail Grubunda Sevgili Banu'nun önerisiyle yeni bir aktiviteye başladık. Belirli dönemlerde, özel günlerde belirlediğimiz standart ölçüde kağıtlara çocuklarımızın yaptığı resimleri, çekilişle belirlediğimiz gruptaki arkadaşlarımıza göndererek, bize gelen resimleri de biriktererek, belki zaman içerisinde güzel ve çok anlamlı bir koleksiyon sahibi olacağız.
Her tür boya, kağıt, malzeme ve çalışma serbest olmasına rağmen ilk resimleri için Zeynoş en favorisi olan parmak boyalarını ağırlıkla kullandı ve kağıtları önüne koyar koymaz elinin izini çıkardı. Burada eline fırça vererek ufak bir müdahelede bulundum, elini boyaya batırıp izini çıkarınca çok yoğun bir boya katmanı oluştuğundan, fırçayla önce elini boyadı/k, sonra izini çıkardı. Elindeki izler,kıvrımlar daha net çıktı böylece. Daha sonra elini yumruk yapıp, serçe parmağı tarafında oluşan kıvrımları boyayarak, sağ ve sol yumruğuyla bitişik olarak kağıda baskı yaparak minik kalpler oluşturduk her kağıda. Son olarak da süngerden kesilmiş çiçekle sarı çiçekler yaptı. Renkleri kendisi seçti. Kuruduktan sonra özellikle masasında bıraktım resimleri, ortada duran boyaları ile birşeyler çizecek mi diye...Keçeli kalemlerle kendince minik minik notlar düşmüş üzerine :)
Dün akşam da resimlerinin arkasına kendi resmini yapıştırdık, ben adını ve yaşını yazdım, Zeynep'te imzaladı:) Zarfları da kalplerle süsledi.
Gönderen bölümünde Zeynep Bulut yazan, alıcıları ise Sevgili Ada, Erva ve İnci olan üç adet zarf iş çıkışı postaya verilmek üzere çantamda bekliyor:)

4 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Çok güzel bir çalışma olmuş harika :=)

ZeyNes dedi ki...

Teşekkürler Güneş...Begüm'ün resmi de çok güzel olmuş.Parmak boyası hepsinin favorisi galiba!

Erva dedi ki...

Zeynepcim,
Resmini bugun aldik, cok cici olmus. Seni ve resmini cok begendim.
tesekkur ederim.

R. Berin Tuncel dedi ki...

Neslihancım nerelerdesin, nasılsınız?

Yorum Gönder