22 Ekim 2009 Perşembe

Resim Dersi ve Sonrasında Papazın Bağı

Geçen hafta üç çiçek Zeynep, Selin, Ada, bir böcek Yiğit oğlan ve anneleri olarak çocuk merkezlerinden birinde deneme amaçlı resim dersine katıldık. Ders başlayıncaya kadar bekleme salonunda bir güzel kaynattık. (Resimler bekleme salonundan) Mart ayında Selin'in annesi Sevgili Çiğdem'in Montessori Mail Grubuna üye Ankara'lı anneleri davet etmesiyle başlayan arkadaşlığımız yaklaşık 8 aydır devam ediyor. Artık çocuklarımız birbirini tanıyor, oyun oynuyor, sadece birbirlerine değil bizlere bile sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Selin sadece Ada'yı değil, annesi Umur'u görünce de -Mumuy- diye sevinç çığlıkları atıyor, Zeynep Çiğdem teyzesinin peşinden ayrılmıyor, sarılıyor, araba kullanırken bile arkadan rahat bırakmıyor. Sadece çocuklarımız değil, bizler de birbirimiz için çok önemli olduk. Bu kadar güzel insanlarla internet aracılığı ile tanışacağımı söyleseler inanmazdım herhalde...Resim dersine dönersek:) Umur'un çocuklara yaptığı ama türlü ajitasyonla bizim de tadına bakabildiğimiz nefis ve çok şirin görünümlü kurabiyeler günün sürpriziydi. Ders nasıldı diye sorarsanız, boyalara ve resim yapmaya çok meraklı Mavişim de dahil olmak üzere çocuklar pek ilgi göstermedi. Zeynep evde kendi başına serbest çalışmalar yaparken çok daha keyif alıyor. Resim dersini ileride belki tekrar denemek üzere, şimdilik gündemden kaldırdık.
Ders sonrasında uyumak üzere olan Yiğit'i evine uğurlayıp, kız kıza Papazın Bağı'na gittik. Daha önce lafa dalıp fotoğraflamayı unuttuğumuz, bol sulu bir Papazın Bağı maceramız olmuştu. Bu defa havanın daha serin olmasının da etkisiyle kızları havuzlardan, sulardan uzak tutmaya çalıştık. Ama bir karış suyun içinde balıkların yüzdüğü ufak bir havuza oyuncaklarını, mendillerini atarak yine sulu bir oyun buldular. Yine de Çiğdem, Umur ve ben, semaverde çayımızı içip, gözlemelerimizi yerken sohbet edebilme fırsatı bulduk. Kızların uykuları gelip mızıldanmalar başlayınca da günü noktaladık.
(Yine fotoğraf çekmediğimizi farkedince, kalkarken son anda çektiklerimiz:)

12 yorum:

elif ada dedi ki...

Neslihancigim,
bence mavi boncuguma haksizlik etmissin. Sahsen resim dersinin en basarilisi oydu. Zeynep'in resme acayip yetenekli olduguna her tur bahse girerim. Opuyorum onu pembe yanaklarindan...
Sevgiler
Umur & Ada

Burcu dedi ki...

kıskanıyorum yafuuu....

ZeyNes dedi ki...

Umurcum çok komik bir dersti değil mi? Neyse aklımızda kalmadı en azından...
Burcucum hadi Mygym'e başlayın da haftada 1 görüşelim en azından yafuuuuu...

sule_bilge dedi ki...

ben de kıskanıyorum.
selininşefkati,zeynonun ciddi ciddi işini yapması müthiş.

Demet dedi ki...

ben de kıskandım aman nazar değmesin ama :))
ne güzel bir gün olmuş,
sevgiler

Özden dedi ki...

Neslihancım ne güzel birgün geçirmişsiniz, keşke aynı şehirde olsaydık da biz de katılsaydık...Çocukların bırak aktiviteye katılması birbirlerini tanımları bile müthiş.

ZeyNes dedi ki...

Şule, Demet, Özden keşke aynı şehirlerde olmasak bile yakın şehirlerde otursaydık da sizlerle de görüşebilseydik. Belli mi belki birgün olur:)

Sermin dedi ki...

ohhhhh gezin anacımmm

ZeyNes dedi ki...

Birlikte de gezelim anacım,özledik :)

Güneş dedi ki...

Bizde yarın oyun grubumuzla buluşacağız çok heyecanlıyız :=)
Mayısta düğünümüz :=)

ZeyNes dedi ki...

Güneş organize oldunuz değil mi,artık buluşacaksınız,çok sevindim:) Biz bir hafta görüşmesek özlüyoruz birbirimizi, umarım benzer bir frekans yakalarsınız

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Kıskanıyorum böyle guruplaşmaca geçen satlerinizee, ne vardı sanki benimde yakınımda bir blogcu anne bebeği olsaydı:(

Yorum Gönder